Завантаження ...

Вулицями Сум проїхав караван пам’яті (+відео)

Авторами його проведення стали друзі та близькі Максима Савченка – десантника, який 19 липня загинув під Лисичанськом, виконуючи бойове завдання.

Авторами його проведення стали друзі та близькі Максима Савченка – десантника, який 19 липня загинув під Лисичанськом, виконуючи бойове завдання.

Після повідомлення в соцмережі ніхто з організаторів автопробігу навіть і не очікував, що до них приєднаються учасники Fвтомайдану, а також ті, хто навіть особисто не був знайомий із Максимом.

Минуло лише кілька годин після того, як Максима Савченка поховали на Алеї Слави, а друзі вже вирішили широкомасштабно вшанувати його пам’ять. Буквально за одну ніч вони виготовили 6 білбордів та встановили їх на центральних вулицях міста.

До трьох десятків машин з державною символікою та патріотично налаштованими пасажирами протягом майже трьох годин їздили вулицями обласного центру. Причому, більшість учасників руху навіть не були знайомі між собою. А дізналися про караван пам’яті у соціальних мережах, тож і вирішили приєднатися, аби вшанувати героїв АТО та підняти патріотизм сумчан.

Максим Савченко став третім сумчанином, який загинув від куль терористів в зоні антитерористичної операції.

Місяцем раніше на Алеї Слави центрального кладовища обласного центру поховали командира підрозділу «Альфа» Олександра Аніщенка, а два тижні тому – Олександра Ткаченка.





За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: