Завантаження ...

Дачні будиночки на Хіммістечку спалахують мов сірники (+відео)

Остання пожежа 21 липня перетворила на попіл дві хатини. Люди кажуть, на їх ділянки поклали око потужні забудовники. І хочуть зводити багатоповерхівку.

Остання пожежа 21 липня перетворила на попіл дві хатини. Люди кажуть, на їх ділянки поклали око потужні забудовники. І хочуть зводити багатоповерхівку.

Місцевий люд – старенькі бабці та пенсіонери – буквально живуть із цих клаптиків землі. Узимку їх дістають дрібні злодюжки, а влітку й поготів – викурюють димом.

Остання пожежа сталася буквально кілька днів тому. Мимовільні свідки фільмують усе на телефон. Дерев’яний будиночок згорів до тла. Сусідньому – обкладеному цеглою – пощастило більше.

Недалеко від пожарища знаходимо й так би мовити офіс садового кооперативу.

За підрахунками голови кооперативу, за два роки вже п’ять дачних будинків розвіялися попелом по вітру. Плюс дві липневі пожежі. Усього ж у «Хіміку-1» – більше тисячі садоводів. У їхньому розпорядженні 54 гектари угідь. Та на скромні хатини все частіше стали наступати приватні забудовники.

Усі ж ці крадіжки та пожежі – незпроста, кажуть у «Хімік-1». Хочуть здешевити ділянки і таким чином видавити людей. Сам же пан Федорченко, на якого й грішать люди, від коментарів відмовився. Телефоном сказав, буцімто не збирається ні перед ким виправдовуватися у своїй непричетності до свавілля в садах. Також говорить, купувати квартири на околиці сумчани не хочуть. Про те, що мати в межах міста городні угіддя – завелика розкіш, садоводам натякали не раз. Утім, дивлячись на цих людей, назвати забаганкою клаптик землі доволі важко. Та іти звідси садоводи не збираються. Та й іти, кажуть, нікуди.




За матеріалами СОДТРК

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: