Завантаження ...

Набув чинності закон «Про часткову мобілізацію» (+ відео)

Після підписання Президентом його опублікували у парламентському виданні «Голос України».

Після підписання Президентом його опублікували у парламентському виданні «Голос України».

Нагадаємо, що мобілізацію проводитимуть протягом 45 діб для доукомплектування Збройних Сил, Національної Гвардії та інших військових формувань. Це вже третій призов. Скільки саме резервістів планується залучити, наразі не повідомляється.

Як повідомили в Генеральному штабі, мобілізація проводитиметься в усіх областях пропорційно до кількості населення. Підготовка триватиме від 15 до 30 днів, після чого бійців відправлять для виконання завдань. Сумські військові поки не готові коментувати ситуацію з призовом в нашому регіоні – кажуть, ще не отримали оперативної інформації.

Сумські чоловіки до нової хвилі призову ставляться неоднозначно – заходи з посилення обороноздатності країни загалом схвалюють, але наголошують, що бійці мають бути забезпечені всім необхідним.

Президент також підписав закони, що регулюють надання відпусток для військових та гарантують мобілізованим збереження місця роботи чи навчання і соціальні пільги. Студенти й аспіранти денної форми навчання наразі призову не підлягають, натомість збільшено граничний вік військовозобов'язаних, які числяться у запасі.





За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: