Завантаження ...

Поліцейські Сумщини попереджають: протиправне заволодіння чужим майном карається кримінальною відповідальністю

Чотири тисячі гривен, що були з запізненням видані банкоматом попередньому клієнту, привласнив 16-річний житель Середино-Будського району.



Чотири тисячі гривен, що були з запізненням видані банкоматом попередньому клієнту, привласнив 16-річний житель Середино-Будського району. Таку ж саму суму у свого знайомого поцупив 21-річний чоловік з Буринщини. Тепер обом зловмисникам доведеться повернути викрадені гроші і постати перед судом.

У першому випадку від рук 16-річного юнака потерпів 59-річний чоловік. Намагаючись зняти з картки гроші через банкомат, і не маючи при цьому досвіду роботи у здійсненні відповідних операцій, він просто не дочекався видачі готівки, і, забравши карту, пішов. Чим, власне, й скористався наступний у черзі хлопець. Замість того, аби покликати чоловіка назад чи повернути йому гроші, юнак поклав видані чотири тисячі собі в кишеню. Однак поліцейські, до яких звернувся потерпілий, викрили неповнолітнього спритника, і тепер за свій вчинок йому прийдеться понести кримінальну відповідальність.

Таку ж суму втратив і житель Буринського району – 21-річний раніше судимий гість «віддячив» йому за притулок крадіжкою грошей та взуття.

Наразі за обома цими фактами в поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді сплати штрафу до позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: