Завантаження ...

Підвищені пенсії з грудня отримають понад 173 тис. пенсіонерів Сумщини

Як повідомив сайт UA:Суми, більше половини пенсіонерів Сумщини одержать підвищені пенсії. З 1 грудня цього року їх отримають понад 173-и тисячі людей.



Як повідомив сайт UA:Суми, більше половини пенсіонерів Сумщини одержать підвищені пенсії. З 1 грудня цього року їх отримають понад 173-и тисячі людей. У середньому підвищення становитиме 38 гривень 67 копійок.

Про це на прес-конференції сказала заступниця начальника управління обслуговування громадян Пенсійного фонду України у Сумській області Альона Заставенко.

«Насамперед, це торкнеться тих пенсіонерів, які отримують мінімальний розмір пенсії. Якщо до грудня розмір мінімальної пенсії становив 1564 гривні, то з 1 грудня мінімальний розмір пенсії для всіх категорій пенсіонерів буде складати 1638 гривень», - говорить вона.

З 1 грудня перерахують пенсії для ветеранів. Вони стосуватимуться людей з інвалідністю внаслідок війни і учасників бойових дій. Людям із інвалідністю внаслідок війни I групи додадуть 481 гривню, представникам II групи – 388 грн, III –266 грн, учасників бойових дій – 122 грн. Більше на 481 гривню отримуватимуть учасники бойових дій у період Другої світової війни, які досягли 85 років. Що стосується людей з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС, то підвищення залежатиме від групи: першій групі – додадуть 210 гривень, другій – 188 гривень, третій – 166 гривень.

Нагадаю, дані про підвищення своєї пенсії можна буде одержати в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: