Завантаження ...

На Сумщині рятувальники допомогли дитині звільнити палець з металевого кільця

12 серпня о 23:28 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про необхідність надання допомоги. Телефонувала стурбована жителька міста Конотоп.



12 серпня о 23:28 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про необхідність надання допомоги. Телефонувала стурбована жителька міста Конотоп. За попередніми даними, її донька 2011 р.н. надягла на палець руки металеве кільце, можливо з якоїсь деталі, але зняти його сама вже не змогла. Батьки намагалися різними способами допомогти дівчинці, проте їх старання виявилися марними. Вони викликали медпрацівників, які теж нічим зарадити не змогли. Після цього люди звернулись до рятувальників.

На місце виклику прибуло відділення 12-ї державної пожежно-рятувальної частини. У даній ситуації застосувати стандартні аварійно-рятувальні інструменти та обладнання, із за їх габаритів, було неможливо, тому працювати фахівцям Служби порятунку довелось звичайним напилком. Щоб не травмувати палець під час тертя, вони попередньо підклали під кільце зволожену тканину. Також у процесі операції довелось неодноразово змочувати палець. Врешті-решт, працюючи з «ювелірною» обережністю, вдалось перепиляти металеву «пастку» і визволити пальчик дівчинки, який залишився неушкодженим. Лікарі лише обробили кінцівку маззю, інша допомога не знадобилася.

Батьки подякували рятувальникам за надану допомогу. До операції, яка зайняла близько 25 хв., від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалось 4 чоловіки особового складу на 1 одиниці техніки.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: