Завантаження ...

Сумським університетам збільшили держзамовлення

У вищих навчальних закладах України кількість державного замовлення цього року збільшилася на 20%. Побільшало студентів-бюджетників і у вузах Сумщини.

У вищих навчальних закладах України кількість державного замовлення цього року збільшилася на 20%. Побільшало студентів-бюджетників і у вузах Сумщини.
Цього річ держава вирішила – в Аграрному університеті мають готувати насамперед, аграріїв, а не фінансистів. Відтак, вуз отримав місць державного замовлення по цих напрямках 87 і 2 - відповідно.
Українській Академії банківської справи найбільші замовлення - близько 70 чоловік - держава зробила на спеціальності «фінанси» і «право». У СумДУ- лідерами за кількістю бюджетників 2 напрямки.
Василь Нефедченко – заступник відповідального секретаря приймальної комісії СумДУ говорить: „Цьогоріч найбільша кількість державного замовлення була на лікувальну справу – медфакультет, а також на енергетичні системи та технології – напрям підготовки інженера-механіка.”
В педагогічному університеті вже декілька років поспіль в пріоритеті професія викладача англійської. Цього року на цю спеціальність набрано 45 першокурсників. Загалом, на місця державного замовлення до вищих навчальних закладів зараховано на 528 студентів більше, а ніж минулого року. Зокрема, побільшало бюджетників на інженерних, природничо-математичних та деяких спеціальностях педагогічного профілю.



За матеріалами СОДТРК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: