Завантаження ...

Слідство у справі організації договірних футбольних матчів зупинили

У них підозрювалися ПФК «Суми» та охтирський «Нафтовик», які вже втратили професійний статус. Про це йдеться у відповіді Головного слідчого управління Нацполіціі на запит Укрінформу.



У них підозрювалися ПФК «Суми» та охтирський «Нафтовик», які вже втратили професійний статус.

Про це йдеться у відповіді Головного слідчого управління Нацполіціі на запит Укрінформу.

«За станом на 21 листопада 2019 року досудове розслідування в кримінальному провадженні призупинено на підставі п. 3 ч. 1 ст. 280 Кримінально-процесуального кодексу », - йдеться у відповіді Нацполіціі.

У той же час норма законодавства, на яку посилаються в Нацполіціі, передбачає призупинення слідства на період виконання процесуальних дій у рамках міжнародного співробітництва.

Про що саме йдеться, в ГСУ Нацполіціі не уточнили, пославшись на таємницю слідства.

Як повідомлялося, в травні 2018 року керівники при Міністерства внутрішніх справ, Нацполіціі, Генпрокуратури і Федерації футболу України відзвітували про проведення спецоперації, в ході якої була задокументована діяльність п'яти злочинних груп і 35 футбольних клубів. Правоохоронці тоді провели 40 обшуків на території 10 областей, в тому числі в ПФК «Суми» та охтирський «Нафтовик».

За даними правоохоронців, до складу злочинних груп увійшли президенти футбольних клубів, колишні і діючі гравці, арбітри, тренери та комерційні структури. Зокрема, слідчі встановили понад 320 осіб, які були задіяні в корупційних «схемах» і причетні до скоєння злочинів більш ніж в 57 епізодах.

У повідомленні на сайті МВС говорилося, що рахунки «договірного» матчу заздалегідь були відомі їх організаторам ще до його початку. На таких матчах учасники злочинних груп могли швидко заробити великі гроші. Знаючи майбутній результат гри, вони особисто або через довірених осіб робили ставки на ресурсах букмекерських контор, зареєстрованих в країнах Азії. «Футбольний бізнес» приносив організаторам «замовних» матчів величезні доходи. У грі на тоталізаторі зловмисники заробляли до 5 мільйонів доларів в рік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: