Завантаження ...

На Сумщині за клопотанням прокуратури взято під варту водія, який скоїв смертельну ДТП та втік з місця події

Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру 39-річному охтирчанину, який скоїв смертельну ДТП та втік з місця події.



Сумською місцевою прокуратурою погоджено повідомлення про підозру 39-річному охтирчанину, який скоїв смертельну ДТП та втік з місця події. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України. За клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду 20 листопада 2019 року чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу.

Мова йде про автопригоду, що трапилася 17 листопада близько 19 години 40 хвилин у районі будинку 54 на вулиці Героїв Крут у м. Суми. Тоді на регульованому пішохідному переході водій Опель-Вектра допустив наїзд на 24-річну дівчину, яка переходила проїжджу частину на зелений для неї сигнал світлофора. Від отриманих травм потерпіла померла, водій з місця події втік.

Того ж дня близько 22 години 30 хвилин під час розшукових заходів співробітниками поліції був виявлений автомобіль даної марки, який мав механічні пошкодження. Однак, водія на місці вже не було. Патрульні з’ясували, що останнім часом цим легковиком керував 39-річний мешканець міста Охтирка. У вересні цього року на нього складали адміністративні матеріали за керування у стані алкогольного сп’яніння та відсутності необхідних для водія документів. А вже 18 листопада близько 2-ї години на автодорозі «Суми-Полтава» патрульні поліції зупинили транспортний засіб таксі. Перевіряючи документи, патрульні виявили у автомобілі трьох пасажирів, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час перевірки документів з’ясувалося, що один з чоловіків відповідає орієнтуванню.

Як розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Віталій Шаповал, чоловік визнав, що був за кермом тієї автівки. Пояснює, що коли проїжджав розмітку «зебра», то на відстані приблизно 1 – 1,5 м він виявив пішохода, застосував екстрене гальмування, однак відбувся наїзд. Злякавшись відповідальності за скоєне, до кінця не зупиняючись, почав прискорюватися і продовжив рух. Переконує, що за кермо сідав тверезим. Алкоголь вживав після ДТП.

За скоєне підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: