Завантаження ...

На Сумщині судитимуть учасниць злочинної групи, які скоїли низку розбійних нападів на пенсіонерів

Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які скоїли розбійні напади на пенсіонерів.



Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно трьох осіб, які скоїли розбійні напади на пенсіонерів.

У ході слідства встановлено, що 40-річна сумчанка, не бажаючи заробляти на життя законним шляхом, вирішила систематично збагачуватись за рахунок протиправного заволодіння чужим майном. До своєї злочинної діяльності вона систематично залучала іще двох жінок, а одного разу – 26-річного знайомого.

Злочинна група, зокрема, у березні 2019 року скоїла розбійний напад на 67-річного пенсіонера з Глухівщини. Тоді нападники, прив’язавши чоловіка до стільця та погрожуючи ножем, забрали 18 тисяч гривень. А вже в квітні цього ж року нападниці вдерлися в будинок до 91-річної пенсіонерки з Конотопського району, завдавши кілька ударів молотком по голові та рукам, відібрали 6 тисяч гривень та золоті прикраси.

На лаві підсудних опинилась організаторка групи та її 28-річна спільниця. Дії обох кваліфіковано за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло, особою, яка раніше вчинила розбій, організованою групою) КК України. Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Судитимуть також і чоловіка, який брав участь у одному злочині. Він відповідатиме за ч. 3 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло) КК України. Обвинувачений може провести за гратами 12 років.

Досудове слідство стосовно третьої спільниці обвинувачених триває, вона оголошена в розшук.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: