Завантаження ...

Жертвами телефонних шахраїв стали двоє громадян, жителі Глухівщини та Конотопщини

В рамках відкритих кримінальних проваджень поліція розшукує шахраїв, що одурили двох жителів Сумщини майже на 55 тисяч гривень.



В рамках відкритих кримінальних проваджень поліція розшукує шахраїв, що одурили двох жителів Сумщини майже на 55 тисяч гривень. У першому випадку чоловік за вказівками незнайомця намагався розблокувати доступ до свого рахунку. У другому – громадянин втратив гроші при спробі купити авто через Всесвітню мережу.

До поліції Глухова звернувся за допомогою звернувся місцевий чоловік. Він розповів: на його мобільний з прихованого номеру прийшло смс-повідомлення про те, що його картка заблокована. Згодом надійшло ще два смс-повідомлення з цифровим кодом. За кілька хвилин після цього йому зателефонував незнайомець і назвався працівником служби безпеки одного з українських банків. Співрозмовник підтвердив, що картка заявника й справді заблокована, а для відновлення доступу до рахунку необхідно назвати цифри з двох останніх повідомлень. Чоловік пристав на пропозицію, однак, перевіривши за деякий час баланс на картці, зрозумів, що через власну довірливість втратив більше 30 тисяч гривень.

Втрапив учора у шахрайську пастку і житель Конотопу. Бажаючи придбати автівку, він звернув свою увагу на один з найвідоміших в Україні сайтів з відповідними оголошенням. Знайшов пропозицію, що якнайкраще відповідала його бажанням, зателефонував за вказаним номером і узгодив всі деталі угоди. І зрозумів, що спілкувався з аферистом лише тоді, коли, переказавши всю суму вартості покупки, не зумів зв‘язатися з продавцем, який просто змінив сім-карту свого телефону.

В поліції за обома фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, та встановлюють особи аферистів.

Поліція знову закликає громадян до обачності та розумної обережності під час спілкування з невідомими телефонними співрозмовниками. За жодних обставин не повідомляйте незнайомцям інформацію, що дає доступ до ваших банківських рахунків. А купляючи товар через Всесвітню мережу, звертайтеся до перевірених інтернет-магазинів, й тим більш уникайте попередньої оплати за свою покупку. Передати продавцю гроші варто лише з рук в руки і тільки тоді, коли ви оглянули товар і впевнились у його справності.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: