Завантаження ...

У шахрайську пастку потрапила ще одна жителька області

Поліцейські Охтирського відділу поліції розшукують афериста, який під приводом блокування картки від несанкціонованого зняття коштів випитав у 41-річної жінки конфіденційну інформацію



Поліцейські Охтирського відділу поліції розшукують афериста, який під приводом блокування картки від несанкціонованого зняття коштів випитав у 41-річної жінки конфіденційну інформацію, після чого повністю спустошив її рахунок.

До Охтирського відділу поліції з заявою про шахрайство звернулась 41-річна місцева жінка. Вона розповіла, що їй учора на мобільний зателефонував невідомий, який представився працівником банку, і повідомив, що з її банківської картки хтось намагається зняти гроші. Аби відмінити здійснення цієї операції, він запропонував заблокувати банківську карту. Жінка, звичайно, погодилась, і виконала всі інструкції невідомого «благодійника». А вже наступного дня виявила, що її номер мобільного заблокований. Запідозривши, що це якимось чином пов‘язано з учорашніми банківськими операціями, вона звернулась до банківської установи, в якій обслуговується. І там дізналася, що стала жертвою шахраїв, які зняли з її банківського рахунку майже 37000 гривень.

По даному факту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та ведуть пошуки зловмисника.

Працівники поліції знову звертаються з засторогою до жителів та гостей Сумщини: не довіряйте незнайомим телефонним співбесідникам, ким би вони не представлялись – вашими родичами, працівниками житлово-комунальних, фінансових чи владних установ. За жодних обставин не називайте їм номери, пін- та cvv-коди своїх карток, не розповідайте відомості щодо свого місця проживання, роботи, доходів чи статків родини. Пам’ятайте, працівники банківських установ не будуть вирішувати подібні питання у телефонному режимі, - для цього вас запросять підійти до найближчої філії банку зі своїми установчими документами.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: