Завантаження ...

СумДУ нарощує співпрацю з Університетом Бінгам (Нігерія)

У рамках співробітництва між СумДУ та Університетом Бінгам 14 листопада відбувся круглий стіл “Нігерія та Україна. Інтернаціоналізація освіти: перспективи та нові можливості”



У рамках співробітництва між СумДУ та Університетом Бінгам 14 листопада відбувся круглий стіл “Нігерія та Україна. Інтернаціоналізація освіти: перспективи та нові можливості”, присвячений обговоренню подальшого розвитку співробітництва між університетатми та презентації програм академічної мобільності, обміну викладачами, інтернаціоналізації освітніх програм та викладання. Захід проходив у стінах нігерійського університету.

Зустріч відбулася за підтримки Посольства України у Федеративній Республіці Нігерія в особі Тимчасового повіреного пана Сергія Юшкевича та офіційного представництва Торгово-промислової палати України у Нігерії в особі пані Олени Недригайло.

У зустрічі взяли участь як керівництво Університету Бінгам, зокрема ректор Університету проф. Вільям Кьюрікс, перший проректор та вчений секретар, декани факультетів економіки, комп’ютерних наук, медицини, так і представники офісу міжнародного розвитку університету і професорсько-викладацький склад. СумДУ на зустрічі представляли: Майборода Тетяна, заступник директора ННІ ФЕМ з координації співпраці з закордонними інституціями та по роботі з іноземними студентами, а також викладачі, які перебувають в Університеті Бінгам за програмою обміну: Шкарупа Олена та Шкарупа Іван (ННІ ФЕМ), Журавка Федір та Миненко Сергій (ННІ “УАБС”).

У результаті обговорення сторони підтвердили важливість подальшого розвитку та розширення співробітництва у сфері вищої освіти та домовилися про запровадження програм академічної мобільності для студентів, трансферу студентів для продовження навчання у СумДУ, розроблення практично-орієнтованих програм для нігерійських студентів із залученням українських професорів та експертів, а також колаборцію у спільних наукових проектах.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: