Завантаження ...

У Сумах можуть знести пам’ятник цукру (+відео)

Як повідомив сайт Суспільного, земля під пам’ятником «Цукру-рафінаду» в центрі Сум перебуває в оренді. Міська рада судиться з підприємцем, щоб анулювати цю угоду.



Як повідомив сайт Суспільного, земля під пам’ятником «Цукру-рафінаду» в центрі Сум перебуває в оренді. Міська рада судиться з підприємцем, щоб анулювати цю угоду. Замість пам’ятника «Цукру» та контактного фонтану – наземно-підземний дитячо-розважальний центр та підземний перехід до вулиці Воскрсенської. Такий проект задумав реалізувати у Покровському сквері підприємець, який орендує тут землю. Говорити на камеру чоловік та його представник відмовилися, проте показали креслення як може виглядати ця територія. Крім зазначеної ділянки в оренді підприємця була також земля, де зараз автостоянка біля центрального універмагу. Адреса її була Покровська площа, 10/1. Її у нього забрали.

Якщо підприємці виграють суд у мерії, то згідно з проектом, який надав нам представник Кирила Строганова – Юрій Лемешко, знесуть пам’ятник Цукру і приберуть фонтан. Документи підприємцями розроблені 13 років тому. За планом зонування міста Суми, Покровський сквер відноситься до зони Р 3 – тобто рекреаційної зони загального користування.

Розгляд справи по суті щодо землі в Покровському сквері почнеться за місяць в Зарічному районному суді Сум - 12 грудня.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: