Завантаження ...

На Сумщині за клопотанням прокуратури накладено арешт на майно асфальтного заводу

За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури рішенням Охтирського міськрайонного суду від 6 листопада 2019 року на майно так званого асфальтного заводу, що функціонував по пров. Кириківський у м. Охтирка



За клопотанням Охтирської місцевої прокуратури рішенням Охтирського міськрайонного суду від 6 листопада 2019 року на майно так званого асфальтного заводу, що функціонував по пров. Кириківський у м. Охтирка, накладено арешт у виді заборони права користування, відчуження та розпорядження ним.

Нагадуємо, що у четвер, 24 жовтня 2019 року, співробітники прокуратури, поліції та СБУ, залучивши необхідних фахівців, провели санкціонований обшук на вищезазначеному підприємстві.

«Під час вказаної слідчої дії правоохоронці вилучили необхідну документацію та комп’ютерну техніку, працівники Державної екологічної інспекції України відібрали зразки повітря, співробітники Управління Держпраці у Сумській області провели на підприємстві перевірку щодо можливих порушень законодавства про працю, зокрема залучення до роботи неоформлених працівників», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

Встановлено, що з початку 2019 року у вказаного підприємства відсутній договір оренди майданчика та обладнання. Доки орендодавець через суд намагається зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю звільнити територію та повернути майно, асфальтний завод продовжує свою роботу, при цьому від місцевих жителів до правоохоронних органів систематично надходять скарги на його діяльність, у тому числі на забруднення навколишнього природного середовища.

Досудове слідство триває за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря), ч. 1 ст. 197-1 (самовільне використання земельної ділянки), ч. 1 ст. 172 (грубе порушення законодавства про працю) та ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України. Після отримання висновків відповідних фахівців діям осіб, причетних до незаконної діяльності підприємства, буде надано правову оцінку.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: