Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці посилюють боротьбу з нелегальною міграцією

Правоохоронці Сумщини продовжують вживати спільних системних та дієвих заходів щодо протидії порушенням міграційного законодавства, зокрема й боротьбі з нелегальною міграцією.



Правоохоронці Сумщини продовжують вживати спільних системних та дієвих заходів щодо протидії порушенням міграційного законодавства, зокрема й боротьбі з нелегальною міграцією.

За дорученням Міністерства внутрішніх справ України на території держави, у тому числі й Сумській області, заплановано проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері «Мігрант».

Метою цих заходів є запобігання і протидія нелегальній міграції та іншим порушенням міграційного законодавства України.

Наразі сплановано комплекс практичних заходів, серед яких є нарощування зусиль охорони державного кордону щодо протидії нелегальній міграції в межах Сумської області. Зокрема на ймовірних напрямках протиправної діяльності організовано спільне несення служби прикордонників з представниками інших правоохоронних органів.

У тісній взаємодії у заходах візьмуть участь військовослужбовці Сумського прикордонного загону, співробітники оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби України, підрозділи Національної поліції та Державної міграційної служби України.

Слід відмітити, що з початку 2019 року прикордонниками Сумщини за незаконне перетинання державного кордону України затримано 72 особи, з них 5 нелегальних мігрантів. Крім цього за порушення іноземцями правил перебування в України затримано 15 осіб, а також не пропущено в Україну 35 потенційних нелегальних мігрантів.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: