Завантаження ...

Ціну транспортування палива хоче підняти «Сумигаз» (+відео)

Як повідомив сайт Суспільного, «Сумигаз» хоче підняти ціну за транспортування природного газу в чотири рази. Про це розповіла фінансова директорка АТ «Сумигаз» Світлана Рибальченко.



Як повідомив сайт Суспільного, «Сумигаз» хоче підняти ціну за транспортування природного газу в чотири рази. Про це розповіла фінансова директорка АТ «Сумигаз» Світлана Рибальченко. За її словами, востаннє цей тариф затверджували їм три роки тому:

«Ми працюємо на тарифі, який складає 54 копійки, 65 з ПДВ. Цей тариф було розраховано і введено в дію у 2016 році. Розмір заборгованості підприємства перед «Укртраснгазом» - постачальником виробничого газу, на сьогоднішній момент, станом на 01.10.2019, дорівнює 515 млн грн. Це півтори річних виручки підприємства».

Однією з умов для легітимності нового тарифу є проведення громадських слухань, сказала вона. Слухання мають відбутись завтра у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Для проведення слухань на них мають бути присутні представники громад. Фінансова директорка «Сумигаз» Світлана Рибальченко звернулася до частини обласних депутатів із проханням делегувати на завтра свого представника.

За інформацією «Сумигаз», кошти, які вони можуть додатково отримати через збільшення тарифу на транспортування газу, підприємство планує пустити на ремонт зношених трубопроводів. Заступник начальника управління комунікації НКРЕКП Іван Слободянюк телефоном нам сказав, що на завтрашньому засіданні будуть розглянуті лише питання можливості підняття тарифів на транспортування газу. Їхня пропозиція - збільшити тариф на транспортування газу для сумського оператора вдвічі - з 54 копійок за кубічний метр до однієї гривні однієї копійки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: