Завантаження ...

На Сумщині за одну добу виявили 118 застарілих боєприпасів

16 жовтня на Сумщині виявлено вісімнадцять застарілих боєприпасів. Підозрілі металеві предмети були знайдені у Роменському, Охтирському, Тростянецькому районах та в м. Буринь.



16 жовтня на Сумщині виявлено вісімнадцять застарілих боєприпасів. Підозрілі металеві предмети були знайдені у Роменському, Охтирському, Тростянецькому районах та в м. Буринь.

О 14:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілих металевих предметів в лісі с. Рогинці, Роменського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідка – це дві міномметні міни калібру 50 мм, артилерійський снаряд калібру 76 мм, одну гранату РГ – 42, 9 вибухників та 100 патронів, що знаходилися на відстані 2 км від житлових будинків.

Того ж дня, о 08:13 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про знайдення підозрілих металевих предметів у лісосмузі м. Буринь. Ними виявилися дві 82-мм мінометні міни.

Окрім цього, в лісі на відстані 500 м та 2 км від житлових будинків в Тростянецькому та Охтирському районах виявили дві мінометні міни калібру 82 мм та один 76 – мм артилерійський снаряд..

В усіх випадках на місцях виявлення боєприпасів часів минулих війн виставлено охорону, надані заявки на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилучення та знешкодження боєприпасів часів минулих війн можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні таких вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку «101».

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: