Завантаження ...

На Сумщині поліція викрила пенсіонера у вчиненні розпусних дій стосовно неповнолітніх хлопців

Працівники конотопської поліції та ювенальної превенції з‘ясували, що 72-річний пенсіонер, раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів, протягом року розбещував чотирьох місцевих хлопців



Працівники конотопської поліції та ювенальної превенції з‘ясували, що 72-річний пенсіонер, раніше судимий за вчинення аналогічних злочинів, протягом року розбещував чотирьох місцевих хлопців віком 15-ти та 14-ти років. Наразі в рамках кримінального провадження поліцейські готують клопотання про оголошення йому підозри у скоєнні злочину.

Як встановили працівники поліції, 72-річний пенсіонер ще восени минулого року запросив одного з місцевих хлопчаків до себе додому, і в розмові запропонував йому певні дії сексуального характеру. Той спочатку відмовився, однак під тиском обіцянок задоволення та грошей – погодився. За якийсь час чоловік попросив хлопця привести до нього й своїх друзів, щедро обіцяючи кожному гроші та подарунки. Відтак, майже рік четверо хлопців час від часу навідувалися до старого, аж поки на це не звернула увагу одна з жительок вулиці. Вона й повідомила про свої підозри до поліції.

Спочатку хлопці в розмовах з правоохоронцями не визнавали справжньої суті своїх відносин з літнім чоловіком, однак згодом про все розповіли.

Зізнався у всьому і сам підозрюваний – він не заперечує своєї провини, одначе говорить, що все було за «згодою сторін».

В поліції вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 156 КК України (розбещення… вчинене щодо малолітньої особи…). Чоловік затриманий в порядку за ст. 208 КПК України, наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення підозри у скоєнні злочину.

В тому разі, якщо його провину буде доведено, пенсіонеру загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років…

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: