Завантаження ...

Досвід СумДУ презентовано на Форумі мереж ЄС

3-4 жовтня в Києві представництво Європейського Союзу в Україні провело Форум мереж ЄС та Єврошколи. Участь у заході взяли близько 300 гостей, а спікерами виступили відомі політики та експерти з євроінтеграції.



3-4 жовтня в Києві представництво Європейського Союзу в Україні провело Форум мереж ЄС та Єврошколи. Участь у заході взяли близько 300 гостей, а спікерами виступили відомі політики та експерти з євроінтеграції. Директор Конгрес-центру Сумського державного університету, координатор проєктів Інформаційного центру ЄС у м.Суми Сергій Хвостов під час панельної дискусії «Євроінтеграція через призму професійної діяльності» зробив презентацію на тему «День кар'єри ЄС, як сходинка професійного зростання молоді». Презентація побудована на прикладах успішного проведення СумДУ інформаційно-презентаційних заходів «День кар'єри ЄС». Після закінчення Форуму Сергію Хвостову вручили подяку на ім'я ректора СумДУ Анатолія Васильєва за організацію та проведення «Дня кар'єри ЄС» 16 травня 2019 р.

Протягом двох днів учасники Форуму мереж ознайомилися з останніми новаціями та політиками ЄС у відносинах з Україною, поділилися досвідом для планування спільної діяльності та стратегіями розвитку для кожної мережі, а також дізналися про участь у програмах мобільності та проєктах Європейського Союзу. Спікерами першого дня Форуму були Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, естонський дипломат, Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас та заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема.

Матті Маасікас зазначив, що йому приємно опинитися в місці, де є люди, які рухаються в Європу. «Шістнадцять тисяч людей взяли участь у всеукраїнській онлайн вікторині Євроквіз. Останнім часом була організована велика кількість дискусійних зустрічей та дебатів по всій Україні. Надзвичайно важливо дізнаватися більше про можливості від ЄС. Давайте просувати це далі!», – закликав політик.

«У нас дуже амбітні плани на формування політики освіти. Ми хочемо бути більш залучені до ЄС. Хочемо бачити шкільну політику в пріоритеті. Наша мета – реформувати освіту в Україні так, щоб студент міг отримати максимум і бути висококонкурентним на ринку праці. Ми маємо бути на рівні з Європейськими університетами», – зазначила Ганна Новосад.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: