Завантаження ...

На Сумщині введена в експлуатацію надсучасна система очищення промислових викидів

Участь у відкритті на підприємстві з виготовлення пакувальних матеріалів для дитячого харчування ТОВ «ГУАЛАПАРК Україна» взяла тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик



Участь у відкритті на підприємстві з виготовлення пакувальних матеріалів для дитячого харчування ТОВ «ГУАЛАПАРК Україна» цього екологічного мінізаводу взяла тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Ірина Купрейчик

«Надзвичайно важливо, що ваше підприємство не лише залучає інвестиції в область, розвиває виробництво, а й турбується про навколишнє середовище. І розроблення такої системи є цьому яскравим прикладом», – зазначила Ірина Купрейчик, звертаючись до голови Наглядової ради групи компаній «Технологія» Володимира Зайця.

Як повідомив Володимир Заєць, цей проект було реалізовано за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку. Загальна вартість будівництва заводу складає 115 млн грн., із них 3,7 млн євро – кредит ЄБРР.

«Цей проект для нас розробили італійські проектанти, а втілювали його будівельні компанії нашої області, – говорив підприємець. – Принцип роботи цієї системи полягає в очищенні повітря після виробничого процесу. Тобто розчинник, який використовується на підприємстві, в ході очистки виділяється і знову повертається у виробництво. Таким чином, ми маємо замкнуте коло, а шкідливі речовини йдуть не в атмосферу, а в роботу заводу. Завдяки цьому мінізаводу ми маємо зменшення на 99% шкідливих викидів у повітря, підвищення енергоефективності та удосконалення технології виробництва».

За його словами, управління роботою всього цього мінізаводу здійснюється однією людиною. Крім того, оскільки цей проект спрямований на підвищення ефективності використання ресурсів та запобігання кліматичним змінам, його реалізація передбачає отримання гранту від Європейського Союзу після успішного запуску та проведення аудиту на відповідність міжнародним стандартам. Сума заохочувального гранту становить 450 тис. доларів США та фінансується з коштів Глобального екологічного фонду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: