Завантаження ...

У Сумах може закритися спорткомплекс «Динамо»

Спорткомплекс «Динамо», розташований в Сумах на вул. Кондратьєва, 23, був побудований в 1991 році і вже давно потребує капітального ремонту, особливо його басейн.



Спорткомплекс «Динамо», розташований в Сумах на вул. Кондратьєва, 23, був побудований в 1991 році і вже давно потребує капітального ремонту, особливо його басейн.

Водне спорудження відвідувала не одна сотня сумчан. Багатьох приваблювала ціна: разове відвідування з дитиною коштувало 30 грн., Дорослим - 50 грн., Можна було купити абонемент на 12 занять по ціні 300 і 400 грн. відповідно.

Після закінчення опалювального сезону 2019 року басейн закрили на ремонт. Його практично вже закінчили, а ось чи буде працювати басейн - невідомо. Чому, розповідає керівник Сумської обласної організації ФСТ «Динамо» Микола Шаховської:

- Ми відремонтували басейн і прилеглі приміщення - роздягальні, душові, тренерську, медкомнату. Через кілька днів закінчаться сантехнічні роботи - замінили 50% металевих труб, по яких в басейн надходить теплоносій, пластиковими, підремонтували в басейні стелю, підклеїли плитку там, де вона відпала, відмили соляною кислотою чашу басейну. Витратили близько 250 тис. Грн. - це і власні кошти, і кошти облради. Але ось чи буде басейн відкритий в цьому сезоні, невідомо, так як оплачувати його опалення ми не зможемо. А оскільки басейн - це основне джерело нашого доходу, то під питанням стоїть і робота всього комплексу.

При складанні проекту бюджету на 2019 р екс-директор обласної організації ФСТ заклав підтримку місцевого бюджету тільки на оплату електроенергії та водопостачання, а на опалення, а це більше 1 млн. Грн. в рік, - немає. Крім того, з нового опалювального сезону «Сумитеплоенерго» перевело нас на прямі оплати, тобто ми повинні будемо платити 200-300 тис. Грн. щомісяця, залежно від погодних умов. Таких коштів у нас немає, і ми їх не заробимо. Ми порахували, що при таких витратах разове відвідування басейну буде коштувати 200 грн., А абонемент на 12 занять - 2000 грн. Хто піде не в найкращий басейн міста за такі гроші? У жодній області України басейни не перебувають на самофінансуванні. Комуналка, в тому числі і теплопостачання, фінансується з місцевого бюджету навіть в таких потужних областях, як Одеська та Львівська.

Єдина наша надія - це фінансова допомога ФСТ «Динамо» і області. Ми письмово звернулися і до Києва, і до голови облради Володимиру Токарю, т.в.о. голови ОДА Ірині Купрейчик. Адже в нашому комплексі займається більше 500 дітей, перебувають два комунальних установи - СДЮШОР «Динамо» з хокею на траві, комплексна ДЮСШ, яка спеціалізується на таких видах спорту, як вільна боротьба, дзюдо, стрільба з лука, плавання. Крім того, в комплексі проводять професійну підготовку співробітники держорганів Сумської області: Національної поліції, СБУ, прокуратури, Нацгвардії, ГФС, Держслужби з НС, прикордонники. Басейн відвідують як спортсмени, так і сумчани, які просто хочуть поплавати. Ми дуже сподіваємося, що область нас почує і виділить кошти на оплату теплоносія в наступному році. Якщо ми не отримаємо кошти, то запускати басейн не станемо, а можливо, доведеться закрити і весь комплекс. Адже на своїх фінансових ресурсах ми протриматися не зможемо.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: