Завантаження ...

На Сумщині триває операція «Урожай-2019»

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що з травня п.р. на Сумщині триває операція «Урожай», основною метою якої є контроль за повнотою сплати податків сільгосптоваровиробниками



Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що з травня п.р. на Сумщині триває операція «Урожай», основною метою якої є контроль за повнотою сплати податків сільгосптоваровиробниками, а також громадянами, які самостійно обробляють власні земельні ділянки та реалізують сільгосппродукцію.

За період проведення операції «Урожай» усього по Сумській області 17 ФОП добровільно оформлено 25 найманих працівників. Дохід за рахунок добровільного оформлення найманих працівників складає 102,0 тис. грн. Додаткові надходження ПДФО - 19,0 тис. грн. та додаткові надходження ЄСВ - 22,0 тис. грн.

На даний час у ході проведення операції «Урожай» залучено до державної реєстрації 9 ФОП з видом діяльності вирощування зернових культур.

За результатом проведених заходів (заслуховування, направлення листів тощо) 16 підприємствами підвищено рівень заробітної плат 31 громадянину. Крім цього 38 підприємст оформили добровільно 117 найманих працівників. Легалізовано доходу за рахунок добровільного оформлення найманих працівників на суму 470,0 тис. грн. Додаткові надходження ПДФО складають 84,0 тис. грн. та додаткові надходження ЄСВ - 102,0 тис. грн.

За 8 місяців 2019 року 84 суб’єктів господарювання збільшили надходження ПДФО (за паї) на 27,9 млн. грн.

Станом на 01.09.2019 громадянами, які одноосібно обробляють земельні ділянки, площі яких перевищують розміри, визначені підпунктом 165.1.24 пункту 165.1 статті 165 Податкового кодексу України подано 1672 (у т.ч. за період операції «Урожай» - 196) декларації про майновий стан і доходи від продажу сільськогосподарської продукції.

Задекларована сума доходу склала 3706,5 тис. грн. Задекларована сума до сплати ПДФО – 592,58 тис. грн. та військового збору – 49,68 тис. грн.

Крім цього, були здійснені зустрічі з громадянами, які самостійно обробляють паї, в результаті чого громадяни зобов’язалися в найближчий час подати декларації про майновий стан і доходи та задекларувати отримані у 2018 році доходи.

Також, 3 ФОП було подано уточнюючі декларації платника єдиного податку, сума збільшення доходу складає 2047,1 тис. грн.

На даний час триває робота щодо залучення найманої праці та сплати податків до бюджету.

Головне управління ДПС у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: