Завантаження ...

На сумщині учасники АТО/ООС започатковують власний бізнес

Служба зайнятості Сумщини постійно практикує індивідуальний підхід при наданні соціальних послуг учасникам АТО, в першу чергу – учасникам бойових дій



Служба зайнятості Сумщини постійно практикує індивідуальний підхід при наданні соціальних послуг учасникам АТО, в першу чергу – учасникам бойових дій

Обласна служба зайнятості сприяє їм у працевлаштуванні шляхом допомоги у започаткуванні власної справи, зокрема одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється в межах коштів, передбачених для цього бюджетом Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття на поточній рік.

Наприклад, з 1 березня 2019 року серед бізнесменів-початківців – учасник АТО Василь Старков. Звільнившись з армійської служби нинішнього року і маючи досвід роботи слюсаря-сантехніка, тесляра, робітника будівельної бригади та інженера, Василь вирішив відкрити підприємництво з надання ремонтно-будівельних послуг. Звернувшись до Шосткинської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, після індивідуальних консультацій, тестування на здатність до підприємницької діяльності, він пройшов безкоштовне професійне навчання з основ підприємницької діяльності, написав і захистив бізнес-план, зареєструвався як суб’єкт підприємницької діяльності та отримав кошти на відкриття власної справи.

Мешканець м. Ромни В’ячеслав Максимов з 2016 по 2018 рік служив за контрактом на посаді командира відділення та брав участь у антитерористичній операції. Після демобілізації звернувся до Роменської міськрайонної філії обласного центру зайнятості, пройшов підготовку на курсах з підприємницької діяльності та склав бізнес-план за видами діяльності: послуги з монтажу та сервісного обслуговування мереж водопостачання, опалення та електромереж. Нині успішно працює та вдосконалює нові вектори розвитку бізнесу.

Загалом протягом 2017-2019 років 20 безробітних із числа учасників бойових дій розпочали підприємницьку діяльність шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: