Завантаження ...

Сумський рибоохоронний патруль роз’яснив щодо можливості риболовлі на ставку у с.Писарівка

До Сумського рибоохоронного патруля останнім часом надходять численні звернення рибаків та інших громадян за роз’ясненнями щодо можливості риболовлі на ставку, що розташований в с.Писарівка



До Сумського рибоохоронного патруля останнім часом надходять численні звернення рибаків та інших небайдужих громадян за роз’ясненнями щодо можливості риболовлі на ставку, що розташований в с.Писарівка Сумського району, з огляду на те, що Приватне детективне агентство «Ірбіс» (директор Почечун Василь Миколайович) провадить збір коштів за право риболовлі, посилаючись на існування у вказаної юридичної особи право оренди щодо даного ставку.

Роз`ясніємо, що договір оренди вказаного ставку, укладений 29.03.2002 р. між Сумською районною державною адміністрацією та Приватним детективним агентством «Ірбіс», розірвано 25.06.2018 р. рішенням господарського суду Сумської області по справі № 920/203/18, що набрало законної сили.

21.05.2019 р. за фактом лову риби сітками на даному ставку на Почечуна В.М. було складено протокол про адміністративне правопорушення, по результатах розгляду відповідної справи 18.06.2019 р. постановою Сумського районного суду Сумської області по справі № 587/1084/19 на директора ПДА «Ірбіс» Почечуна В.М. накладено штраф в розмірі 340 грн, стягнуто 1530 грн збитків, заподіяних рибному господарству України, стягнуто судовий збір та конфісковано сітки з подальшим знищенням.

Посилання Почечуна В.М. на правомірність володіння ним ставком в с.Писарівка Сумського району судом відхилені як безпідставні.

Постановою Сумського апеляційного суду від 21 серпня 2019 р. по справі № 587/1084/19 вищезазначену постанову Сумського районного суду Сумської області залишено без змін, апеляційну скаргу Почечуна В.М. – без задоволення. З цією постановою можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відтак будь-які дії, направлені на збір коштів за право лову риби на ставку в с.Писарівка Сумського району, а так само лов риби на цьому ставку за допомогою заборонених знарядь лову, є протиправними й тягнуть за собою відповідальність відповідно до закону.

Сумський рибоохоронний патруль

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: