Завантаження ...

На Сумщині судитимуть співробітника підприємства, через порушення якого загибла людина

Охтирською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного інженера підприємства, який порушив вимоги законодавства про охорону праці



Охтирською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного інженера підприємства, який порушив вимоги законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людини.

Трагедія сталась 30 січня 2019 року. Головний інженер, який здійснює контроль за додержанням правил та норм з охорони праці, разом із головним механіком цього підприємства виконували роботи по очистці навісу над сходами в адміністративну будівлю. Під час виконання робіт головний механік не втримався на навісі та впав з висоти 3,5 м на асфальтне покриття подвір’я. Від отриманих ушкоджень 4 лютого 2019 року потерпілий помер.

Відповідно до висновку судової інженерно-технічної експертизи в галузі охорони праці та безпеки життєдіяльності головний інженер підприємства порушив низку правил посадової інструкції, зокрема не здійснив контроль за додержанням правил та норм з охорони праці працівником, що перебуває у його прямому підпорядкуванні. Відтак бездіяльність головного інженера підприємства перебуває у причинному зв’язку з отриманням тілесних ушкоджень загиблим.

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці, що воно спричинило загибель людини) КК України. За скоєне йому загрожують виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до семи років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: