Завантаження ...

На Сумщині іноземці намагалися дати керівнику підрозділу поліції хабар

Аби забрати автівку зі спецмайданчика, двоє громадян сусідньої держави запропонували керівнику підрозділу поліції грошову «винагороду». Ціною свого питання вони визначили двісті євро.



Аби забрати автівку зі спецмайданчика, двоє громадян сусідньої держави запропонували керівнику підрозділу поліції грошову «винагороду». Ціною свого питання вони визначили двісті євро.

Легковик Аудіо Q7 ще три роки тому був затриманий на автошляхах Сумщини та поміщений на зберігання на спецмайданчик Глухівського відділу поліції, оскільки значився за обліками Інтерполу як викрадений на території однієї з європейських держав. Учора з приводу цієї автівки до Глухівського відділу поліції завітали двоє іноземців віком 42-х та 34-х років. Назвались представниками іноземної лізингової кампанії, яка нібито довірила їм право забрати і повернути зберігаємий автомобіль. Вони предʼявили технічний паспорт на машину та роздруковану компʼютерним способом довіреність. Всупереч передбаченим українським законодавством нормам, дані папери хоча й мали переклад, однак не були нотаріально завірені і відповідним чином підтверджені. До того ж, обидва іноземці не змогли й підтвердити фактичне існування зазначеної лізингової кампанії. Коли ж керівник підрозділу висловив сумніви у справжності поданих документів, відвідувачі запропонували йому «презент», поклавши на стіл правоохоронцю папку з вкладеними у неї двомастами євро. На запитання, чи розуміють жителі європейської держави суть своїх дій, і чи «купують» вони подібним чином послуги у своїх правоохоронців на терені своєї батьківщини, обидва іноземці тільки знизали плечима і знову повторили свою пропозицію.

Очільник райвідділу у передбаченому законом порядку сповістив про подію керівництво ГУНП, співробітників підрозділу внутрішньої безпеки та прокуратури, котрі негайно задокументували факт пропозиції неправомірної вигоди службовій особі. Наразі за ознаками ч.3 ст. 369 КК України вже відкрите кримінальне провадження, старший з іноземців затриманий в порядку ст. 208 КПК та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. На даний час вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: