Завантаження ...

Сумських освітян навчали інформаційній медіаграмотності

Освітяни Сум взяли участь у ІІ етапі дводенних тренінгів в рамках реалізації проєкту «Вивчай та розрізняй: інформаційна медіаграмотність».



Освітяни Сум взяли участь у ІІ етапі дводенних тренінгів в рамках реалізації проєкту «Вивчай та розрізняй: інформаційна медіаграмотність».

Реалізує такий Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у партнерстві з Академією української преси та StopFake. Його активно підтримує Міносвіти, а фінансують посольства США та Великої Британії. Окрім України, проект також розгортається в інших країнах світу, включаючи Йорданію, Сербію, Туніс та США. Проєкт має на меті здобуття навичок критичного сприйняття інформації, а також інтеграцію медійної грамотності у навчальні програми з історії України та всесвітньої історії, української мови та літератури, мистецтва.

На уроках історії дітям тепер пояснюватимуть, як можуть маніпулювати різного роду історичними подіями. Під час оновлених занять школярам пропонують використовувати тематичні фільми, онлайн-джерела, історичні документи, статті тощо. Ключовим під час уроків з української мови та літератури стає робота з текстами: тренують вміння розрізняти стиль, аналізувати тези, викладення фактів у медіатекстах, визначати лінгвістичні маніпуляції. Натомість уроки з мистецтва більше сконцентровані на візуальному контенті: як тут автори можуть маніпулювати емоціями, змінюючи ракурси висвітлення подій, чи використовувати для цього музику.

Учасники проєкту отримали навчальні матеріали, методичну та експертну підтримку для впровадження інфо-медійної грамотності в навчальний процес. Викладацький склад відібраних закладів тісно співпрацюватиме із командою партнерів, які впроваджують проєкт, в розробці нових навчальних планів та програм для своїх закладів з урахуванням інструментів інфо-медійної грамотності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: