Завантаження ...

Правоохоронці Сумщини розшукують шахраїв, які привласнили 14 тисяч гривень

Зловмисники діяли за поширеною схемою обману-донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та потрібно заплатити кошти за «позитивне вирішення» питання



Зловмисники діяли за поширеною схемою обману-донька потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та потрібно заплатити кошти за «позитивне вирішення» питання

Як повідомив т.в.о. начальника Тростянецького відділення поліції Дмитро Станішевський, до 64-річної жінки на мобільний телефон з невстановленого номеру зателефонувала нібито її донька. Заплаканий голос дівчини повідомив, що вона потрапила в дорожньо-транспортну пригоду та їй негайно потрібні грошові кошти, щоб уникнути кримінальної відповідальності. На цьому дзвінок обірвався. Стурбована матір в розмові з незнайомкою начебто «впізнала» голос доньки. Вже через хвилину до жінки в двері постукав невідомий їй чоловік та представився працівником поліції. Чоловік повідомив анкетні дані доньки заявниці та попрохав жінку винести гроші. Остання, не роздумуючи, віддала всі свої грошові заощадження - 14 тисяч гривень.

Омана розкрилася, коли жінка зв’язалася з донькою. Дівчина повідомила, що ні в яке ДТП вона потрапляла, наполягла, щоб мати негайно телефонувала до поліції, адже скоріш за все вона стала жертвою шахрайських дій невідомих.

За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, триває встановлення особи, причетної до злодіяння.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян - будьте пильними та не довіряйте телефонним дзвінкам незнайомців. Розкажіть батькам, рідним та сусідам, це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: