Завантаження ...

На Сумщині правоохоронці шукали зниклих з господарства свійських тварин, а знайшли плантацію коноплі

Оглядаючи місце крадіжки у домоволодінні заявника, працівники Тростянецького відділення поліції виявили двадцять три доглянутих рослини коноплі сховані у заростях соняшника.



Оглядаючи місце крадіжки у домоволодінні заявника, працівники Тростянецького відділення поліції виявили двадцять три доглянутих рослини коноплі сховані у заростях соняшника. Поліція проводить перевірку одразу по двох фактах, по одному з яких чоловік є потерпілим, а в іншому – підозрюваним.

До Тростянецького відділення поліції звернувся 49-річний мешканець Тростянецького району з повідомленням про скоєння крадіжки з його домоволодіння. Працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що ввечері господар загнав своїх домашніх тварин, двох кіз, до сараю, а сам пішов в справах. Під час його відсутності тварини зникли з господарства. Повернувшись додому та виявивши пропажу, чоловік одразу звернувся до працівників поліції.

«Під час огляду домогосподарства, на городі, в заростях соняшника, правоохоронці помітили рослини, зовні схожі на рослини коноплі. Нарахували 23 рослини, які негайно вилучили та направили на експертне дослідження., - коментує начальник Тростянецького відділення поліції Олександр Гресь, -За словами господаря, рослини коноплі він вирощував для власного споживання.»

Нині у рамках перевірки по факту зникнення тварин поліція встановлює осіб, причетних до даного діяння. Водночас 49-річному господарю загрожує кримінальна відповідальність за за ознаками правопорушення передбаченого ч.1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Максимальна санкція якої - до 3-х років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: