Завантаження ...

Вибори на Сумщині пройшли спокійно, без суттєвих порушень

Про це на спільному брифінгу повідомили журналістам заступники начальника ГУНП в області та представники Громадянської мережі ОПОРА.



Про це на спільному брифінгу повідомили журналістам заступники начальника ГУНП в області та представники Громадянської мережі ОПОРА.

Координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коренєва найбільш поширеними допущеними порушеннями назвала недостатню кількість скриньок для голосування, спроби видачі бюлетеня для голосування без пред‘явлення паспортів та дочасне підписання членами виборчих комісії протоколів про підрахунок голосів виборців.

За словами заступника начальника ГУНП Олега Григорова, в поліції за цими фактами фальсифікації виборчої документації відкрито 4 кримінальні провадження – в місті Суми, в Шосткинському, Путивльському та Сумському районах, і найближчим часом ці справи будуть скеровані до суду. Загалом по Україні за фактами порушення виборчого законодавства в день голосування відкрито 116 кримінальних проваджень.

Громадянська омбудсменка Валентина Волік подякувала працівникам поліції за їх професійність та ефективне оперативне реагування на повідомлення та виявлені випадки допущених порушень під час передвиборчої кампанії та в день голосування. Аби вибори пройшли спокійно, а на дільницях та на вулицях населених пунктів нашого регіону зберігався громадський порядок, весь цей час цілодобово в посиленому режимі працювало більше 2600 правоохоронців.

«До поліції надійшло 80 повідомлень від громадян, спостерігачів та інших учасників виборчого процесу, ще 15 - сьогодні. Кожне з них було зареєстроване та оперативно перевірене, - зазначив Володимир Бабич, заступник начальника ГУНП. – До адміністративної відповідальності в день виборів притягнуто 3 порушника, ще 2 адмінпротоколи були складені напередодні, в «день тиші».

Він подякував жителям області за виявлену високу громадську свідомість, толерантність та повагу до світогляду інших громадян, а також за надану поліції посильну допомогу.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: