Завантаження ...

Росіянин пропонував сумським прикордонникам хабар

Учора в пункті пропуску «Бачівськ» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність.



Учора в пункті пропуску «Бачівськ» охоронці кордону Сумського загону зафіксували чергову спробу втягування прикордонників у протиправну діяльність.

До пункту пропуску «Бачівськ» рейсовим автобусом, який слідував з Москви до Києва, в якості пасажира прибув громадянин Росії. Під час здійснення прикордонного контролю чоловік з метою сприяння у безперешкодному перетинанні державного кордону запропонував прикордоннику неправомірну винагороду в розмірі 5000 рублів РФ. П’ятитисячну купюру він надав правоохоронцю у конверті.

Наразі вартові кордону вжили всіх необхідних заходів для припинення виявленого правопорушення. До Національної поліції направлене повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Після проведення працівниками поліції слідчих дій відносно 43-річного іноземця прийнято рішення про відмову в пропуску через державний кордон України, встановленим порядком повернуто на територію Росії.

Слід відмітити, що за останній тиждень це вже четверта спроба підкупити прикордонників у пункті пропуску «Бачівськ». Їм пропонували неправомірну винагороду на загальну суму 1000 гривень, 8000 російських рублів та 20 доларів США.

Сумський прикордонний загін звертається до усіх громадян з проханням не пропонувати кошти посадовим особам Держприкордонслужби України за прийняття неправомірних рішень, а у разі вимагання хабара негайно повідомляти на телефон гарячої лінії служби «Довіра» за номером 0 800 218 808 – багатоканальний номер (для безкоштовних дзвінків з мережі фіксованого та мобільного зв’язку на території України).

Підготував Роман Ткач

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: