Завантаження ...

На Сумщині прикордонники затримали білоруса, який незаконно перетнув державний кордон

Учора у Глухівському районі прикордонники Сумського загону затримали порушника державного кордону України.



Учора у Глухівському районі прикордонники Сумського загону затримали порушника державного кордону України.

Прикордонний наряд, який ніс службу в пункті пропуску «Бачівськ», під час ведення спостереження за прилеглою місцевістю, помітив невідому особу, яка рухалася від державного кордону вглиб території України. Негайно на вказаний напрямок висунулася група реагування, яка неподалік від кордону затримала громадянина Республіки Білорусії. Іноземець незаконно перетнув кордон з території Росії на територію України в пішому порядку поза встановленими пунктами пропуску.

Як з’ясувалося, незадовго до цього чоловік вже намагався перетнути кордон встановленим порядком через пункт пропуску «Бачівськ». Однак відносно нього відбулося спрацювання бази даних щодо заборони в’їзду йому на територію України. Охоронцями кордону було прийнято рішення про відмову в пропуску через державний кордон України, встановленим порядком повернуто на територію Росії. Крім цього, громадянину Республіки Білорусії проставлено заборону в’їзду в Україну строком на три роки.

Однак іноземець не відмовився від свого наміру потрапити в Україну та вирішив саме у такий спосіб незаконно перетнути російсько-український кордон.

Наразі за незаконне перетинання державного кордону України на 31-річного правопорушника складені адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП. Також в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-2 (незаконне перетинання державного кордону України) КК України, громадянина Республіки Білорусії передано компетентних правоохоронним органам для проведення подальших слідчих дій.

Підготував Роман Ткач (Сумський прикордонний загін)

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: