Завантаження ...

На Сумщині прокуратура наполягає на стягненні з підприємства 7 млн 652 тис грн заборгованості

Товариство з січня 2017 року кошти за оренду комунального майна у повному обсязі не сплачувало, у зв’язку із чим станом на травень 2019 року в нього виникла заборгованість



Шосткинською місцевою прокуратурою за результатом вивчення стану законності у сфері захисту комунальної власності встановлено що Шосткинською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт» у 2007 році укладено договір оренди, відповідно до умов якого орендодавець передав орендареві в строкове платне користування цілісний майновий комплекс по виробництву, транспортуванню тепла та електричної енергії, а орендар прийняв та зобов’язувався своєчасно сплачувати орендну плату за це майно.

Однак Товариство з січня 2017 року кошти за оренду комунального майна у повному обсязі не сплачувало, у зв’язку із чим станом на травень 2019 року в нього виникла заборгованість у сумі 6 млн 680 тис грн. Водночас відповідно до чинного законодавства на вказану суму нараховано 972 тис грн пені.

Оскільки несплата орендної плати є порушенням інтересів держави, а орган місцевого самоврядування не виконує належним чином свої функції, Шосткинська місцева прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом.

У позовній заяві від 19 липня 2019 року прокуратура наполягає на стягненні з Товариства з обмеженою відповідальністю «Шосткинське підприємство «Харківенергоремонт» на користь Шосткинської міської ради заборгованість зі сплати орендної плати з урахуванням пені у розмірі 7 млн 652 тис грн.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: