Завантаження ...

На Сумщині поліцейські викрили «конопляного аграрія»

Поціновувач наркозілля спочатку дбайливо вирощував кущики коноплі в горщиках, а потім висаджував їх на присадибну ділянку. Поліцейські нарахували та близько 2 десятків рослин, заввишки 2 метри.



Поціновувач наркозілля спочатку дбайливо вирощував кущики коноплі в горщиках, а потім висаджував їх на присадибну ділянку. Поліцейські нарахували та близько 2 десятків рослин, заввишки 2 метри.

Під час проведення операції «Мак» та комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання м. Ромни та району оперативники Управління протидії наркозлочинності ГУНП області спільно з колегами місцевого відділу поліції отримали інформацію про те, що житель Ромнів, який неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів, вирощує на своєму подвір’ї наркотичні рослини.

Під час обшуку його домогосподарства інформація підтвердилась. Дбайливо доглянуті кущі коноплі завдовжки 2 метри росли на присадибній ділянці, а в будинку та в гаражі поліцейські побачили насіння коноплі, висушену і готову до вживання марихуану, приладдя для її куріння а також добрива для ґрунту.

«Як з’ясувалось, добриво господарю також було потрібно, аби конопля краще росла., - коментує Роман Невожай, начальник Роменського відділу поліції, - справа в тому, що перш ніж висадити рослини в грунт, він їх спочатку вирощував в горщиках. Потім пересаджував і доглядав за ними. Такий собі аграрій.»

За словами власника наркозілля, конопля йому була потрібна для власних потреб. Все вилучене слідчі направили на експертизу.

Дії порушника в поліції кваліфікували за двома статтями Кримінального Кодексу України за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення та пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: