Завантаження ...

На Сумщині до чотирьох років позбавлення волі загрожує водію за пропозицію хабаря поліцейському

Конотопською місцевою прокуратурою 12 липня 2019 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 31-річного мешканця Конотопського району



Конотопською місцевою прокуратурою 12 липня 2019 затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 31-річного мешканця Конотопського району, який керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та будучи зупиненим працівником поліції, запропонував та надав неправомірну вигоду у сумі 1500 грн. поліцейському, за не притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП та надання можливості безперешкодно їздити по м. Конотоп у стані алкогольного сп’яніння.

Подія сталася 5 липня 2019 року в м. Конотоп під час несення служби по охороні публічної безпеки і порядку нарядом СРПП Конотопського відділу поліції. Працівниками поліції зупинено транспортний засіб, яким керував водій будучи у стані алкогольного сп’яніння. Водій, розуміючи, що за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, на нього буде складено адміністративний протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, дістав гроші в сумі 1500 грн та поклав їх до папки працівника поліції, при цьому повідомивши, що надає гроші за не складення відносно нього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення та надання можливості безперешкодно їздити 05.07.2019 по м. Конотоп у стані алкогольного сп’яніння.

«Відтак, дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі за не вчинення нею в інтересах того, хто пропонує чи надає так вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища). За скоєне йому загрожує до 4 років позбавлення волі», – повідомив прокурор Конотопської місцевої прокуратури Олександр Пожаров.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: