Завантаження ...

Вчетверте відклали судове засідання у справі Ганни Жук (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, вчетверте відклали судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги адвокатів Ганни Жук та потерпілої - матері вбитого Анатолія Жука.



Як повідомив сайт UA:Суми, вчетверте відклали судове засідання щодо розгляду апеляційної скарги адвокатів Ганни Жук та потерпілої - матері вбитого Анатолія Жука. Про причини цього розповів новий адвокат потерпілої Євген Страшок.

«Я був обмежений у часі в ознайомленні справи, ознайомився лише з 35 аркушами першого тому. Справа складається з трьох томів. Також однією з причин відкладення справи стала відсутність мого довірителя - потерпілої Жук Катерини Олександрівни у зв’язку із станом здоров’я», - сказав чоловік.

"Прокуратура займає принципову позицію щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання підозрюваної під вартою. Обрання саме такого запобіжного заходу надасть правові підставидля оголошення її у міжнародний розшук та подальшої екстрадиції. Сторона захисту використовує всі можливі процесуальні зачіпки для затягування розгляду цього питання. До сьогоднішнього дня, через неодноразові відкладання судових засідань з різних підстав, за клопотанням захисників кінцеве рішення про питання обрання запобіжного заходу у вигляжі тримання підозрюваної під вартою не прийнято, хоча Прокуратурою області ініційоване це питання ще з січня 2019 року», - прокоментувала позицію сторони обвинувачення прокурор обласної прокуратури Жанна Коротких.

Засідання розпочалось сьогодні об 10-50 у закритому режимі. Через 20 хвилин після його початку оголосили перерву. Слухання продовжать 29 липня, о 9-й ранку. Нагадаю, // 2 серпня 2018-го року екс-депутата Анатолія Жука знайшли вбитим на власному подвір’ї. Смерть настала від двох вогнепальних поранень. 7 вересня прокуратура Сумської області повідомила, що підозрює Ганну Жук у вбивстві свого чоловіка. 8-го серпня до Нацполіції Сумської області надійшло три заяви, що донька, дружина та водій вбитого екс-депутата зникли. За інформацією прокуратури, вона знаходиться на території Російської Федерації. Зарічний районний суд міста Суми задовольнив клопотання прокуратури про обрання Ганні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою заочно. Її захисники оскаржують це в Сумському апеляційному суді.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: