Завантаження ...

Спостерігачі місії ENEMO знову завітали на Сумщину

Члени Місії – довгострокові спостерігачі Теона Гогішвілі-Чхіквадзе та Хергіс Дівіді – зустрілися з керівником апарату облдержадміністрації Дмитром Живицьким



Члени Місії – довгострокові спостерігачі Теона Гогішвілі-Чхіквадзе та Хергіс Дівіді – зустрілися з керівником апарату облдержадміністрації Дмитром Живицьким, щоб обговорити підготовку до виборчого процесу на Сумщині

«Це вже дванадцята місія зі спостереження за виборами, яку організовує ENEMO в Україні, – повідомила Теона Гогішвілі-Чхіквадзе. – Ми працюємо, як на виборах всеукраїнського рівня, так і на місцевих. Суми і Сумщина нам дуже подобаються. Попри прикордоння, тут спокійно».

Дмитро Живицький повідомив, що ситуація в області наразі стабільна і контрольована. І крім випадку побиття одного із кандидатів в депутати в Конотопі, розслідуванням якого наразі займаються правоохоронні органи, інших надзвичайних подій у передвиборчому процесі на Сумщині не зафіксовано.

Спостерігачі запитували керівника апарату облдержадміністрації та начальника обласного управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергія Над’ярного, що змінилося в регіоні з часу їх поперднього перебування на Сумщині – від другого туру президентських виборів, чи виникають складнощі у зв’язку із виборчими процесами до парламенту тощо.

Дмитро Живицький зауважив, що область до проведення позачергових парламентських виборів готова і обласна влада всіляко сприятиме їх прозорості й законності.

Нагадаємо, що ENEMO є мережею, яка складається з 21 провідної організації з моніторингу виборів з 18 країн Європи та Центральної Азії, включаючи дві країни Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: