Завантаження ...

Юрій Чмирь: «Для пенсіонерів на державному рівні мають бути запроваджені субсидії на медпрепарати»

На Сумщині смертність втричі перевищує народжуваність. Населення області зменшується за рахунок природного скорочення.



На Сумщині смертність втричі перевищує народжуваність. Населення області зменшується за рахунок природного скорочення.

На межі виживання опинилися пенсіонери — високі тарифи та ціни на продукти харчування, непідйомна вартість ліків доводять їх до відчаю. І якщо витрати за платіжками частково може компенсувати субсидія, запастися овочами допомагають городи, то в аптеках потрібно віддавати останні гроші. Розрекламована урядова програма «Доступні ліки» на ділі стала повністю недоступною. У цьому переконався екс-губернатор Сумщини Юрій Чмирь, отримавши десятки відповіднихзвернень від сумчан похилого віку.

«Моя позиція як кандидата у народні депутати України: населення нашої області, нашого міста має приростати, а не скорочуватися! Завдання політиків розібратися у ситуації та знайти шляхи вирішення демографічної кризи.

Переконаний, для пенсіонерів на державному рівні має бути запроваджений новий механізм – субсидії на медичні препарати. До того ж, користуватися субсидією мають не лише хворі на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет другого типу. Перелік захворювань, за якими надається фінансова допомога, має бути розширеним.

Залежно від розміру пенсії у людини має бути можливість придбати ліки безкоштовно або з доплатою до 30%. Такий підхід, вважаю, є справедливим, і він допоможе зберегти життя наших пенсіонерів», — написав Юрій Чмирь на своїй сторінці у Facebook.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: