Завантаження ...

Молода жителька Сумщини сплатила 7000 за «віртуальну» автівку

Надмірна довірливість до різних акцій та розіграшів коштувала 18-річній дівчини втрати 7 000 гривень. Остання, щоб отримати «виграш» по незрозумілій акції, тричі перераховувала гроші аферистам



Надмірна довірливість до різних акцій та розіграшів коштувала 18-річній дівчини втрати 7 000 гривень. Остання, щоб отримати «виграш» по незрозумілій акції, тричі перераховувала гроші аферистам в надії на великий приз.

В поліцію з заявою про шахрайство звернулась 18-річна мешканка одного з населених пунктів Шосткинського району. Дівчина розповіла, що на свій мобільний телефон вона отримала смс-повідомлення про виграш автомобіля «Citroen». Порадившись з батьками, вона зателефонувала за вказаними там номером телефону та почула від «менеджера» про умови отримання виграшу: спочатку потрібно порахувати 3 000 гривен для сплати податку, а вже потім отримає автомобіль або компенсацію за нього. Попередньо перевіривши в Інтернеті сайт, де нібито розігрується цей автомобіль та власними очами побачивши там свій номер телефону – дівчина погодилась на «акційну» пропозицію та сплату податку.

Через відсутність вільних коштів у сім’ї, вона оформила кредит у банку та порахувала на вказаний менеджером номер банківської картки обумовлену суму. В свою чергу почула от співробітника фірми, що грошова компенсація за виграний автомобіль, майже півмільйона гривень, найближчим часом надійде їй на банківську картку.

Проте і наступного дня гроші не були перераховані. Вона знову стала телефонувати менеджеру, а той переадресував її на «фінансового директора», який попросив перерахувати ще 6 000 гривень. Зазначеної суми дівчина не мала і опонент погодився на 1 000 гривень. Надіславши гроші, молода жінка знову нічого не отримала на свою картку, а на чисельні дзвінки у фірму - ніхто не відповідав. Лише на ранок вона змогла зв’язатися з ними. У відповідь почула виправдання та нову умову: знову потрібно перерахувати 3 000 гривень.

Позичивши гроші у знайомих, вона виконала умову, а коли «менеджер» попросив ще 2 000 гривень, вона, нарешті, зрозуміла, що це обман.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого встановлюються особи аферистів.

Правоохоронці застерігають громадян від необдуманих вчинків та, перш ніж перераховувати власні кошти невідомо кому – добре подумайте над всіма ризиками подібних авантюр.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: