Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу знешкоджено 35 боєприпасів та ще один виявлено

18 червня групою піротехнічних робіт було проведено роботи зі знешкодження 32 – х 50 – мм мінометних мін, 2 – х 76 – мм та 1 – го 45 мм артилерійських снарядів



18 червня групою піротехнічних робіт було проведено роботи зі знешкодження 32 – х 50 – мм мінометних мін, 2 – х 76 – мм та 1 – го 45 мм артилерійських снарядів, які були знайдені раніше в с. Перекопівка Роменського району, на відстані 750 м від житлових будинків. Вибухонебезпечні предмети були вивезені в спеціально відведене місце та знищені шляхом підриву.

Цього ж дня о 11:16 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів в с. Нова Павлівка Охтирського району. На застарілі боєприпаси натрапили місцеві мешканці, в полі на відстані 2 км від житлових будинків. Прибувши на місце рятувальники ідентифікували знахідку як 82 – мм мінометну міну часів минулих війн.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: