Завантаження ...

Викрадачі-невдахи, які позбавили волі таксиста проведуть за ґратами чотири з половиною роки

Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох сумчан, які позбавили волі таксиста та викрали його авто.



Охтирською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення стосовно двох сумчан, які позбавили волі таксиста та викрали його авто.

У ході слідства встановлено та доведено в суді, що двоє друзів, одному з яких – 26 років, а іншому 19 років, 29 травня 2018 року приїхали в м. Охтирку, де близько 23.50 год. сіли в таксі та назвали водію адресу. Коли авто заїхало в один із провулків, старший пасажир дістав пістолет та наказав водію зупинитись, вийти з автомобіля та залізти в багажник. Через 5 км поблизу с. Чернетчина зловмисники висадили водія, а самі поїхали в невідомому напрямку.

Таксист відразу звернувся в поліцію. Правоохоронці невідкладно ввели в дію оперативний план «Перехват». За кілька годин працівники групи реагування патрульної поліції помітили за містом розшукувану машину. На законні вимоги правоохоронців зупинитися зловмисники не реагували. Правоохоронці розпочали переслідування. У результаті чого автомобіль на швидкості врізався у стовп. Викрадачів затримали правоохоронці.

«Затримані пояснили, що хотіли лише покататись, авто планували повернути власнику. Свою провину визнали, стверджують, що розкаялись. Суд врахував пом’якшуючі обставини та визнав обох обвинувачених винними в інкримінованих злочинах та засудив їх до 4 років 6 місяців позбавлення волі без конфіскації майна», – розповів керівник Охтирської місцевої прокуратури Олександр Язиков.

Старший обвинувачувався за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосувати таке насильство, або вчинені організованою групою) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. Молодший, окрім вищезазначених статей, відповідав ще й за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Прес-служба прокуратури області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: