Завантаження ...

На сесії розглянули петицію про відставку міського голови Ромен (+відео)

Як повідомив сайт UA:Суми, петицію про звільнення Сергія Салатуна з посади міського голови Ромен та розпуск виконавчого комітету Роменської міськради почали підписувати 24 травня.



Як повідомив сайт UA:Суми, петицію про звільнення Сергія Салатуна з посади міського голови Ромен та розпуск виконавчого комітету Роменської міськради почали підписувати 24 травня. Станом на 12 червня її підписали 101 людина зі 100 необхідних.

Перед початком сесії на сходах міськради – чоловік, що називає себе прихильником мера.

Із зали засідань чоловіка попросили вийти і викликали поліцію. На порядку денному одне питання – розгляд петиції про відставку мера. Робоча група попередньо розглянула петицію.

Депутати голосують за відхилення петиції: 8 погоджуються, 9 – ні, четверо утримались. Таким чином, міський голова і члени виконкому лишилися на посаді.

Чергова сесія Роменської міської запланована на 26-те червня.

Представник фракції «Партія простих людей» Микола Страхов слухавку не взяв. Як повідомив Сергій Салатун, на авторку петиції від позвався до суду – за наклеп на нього. Додам, мера Ромен звинувачують у вимаганні та отриманні 50-ти тисяч гривень хабаря. Так, зокрема, йдеться у матеріалах обвинувачення – військової прокуратури. Справа розглядається з жовтня 2017-го року. Усього мають заслухати 40 свідків. Факт отримання хабаря у сумі 40 тис. грн. правоохоронці зафіксували 16 серпня 2016 року. За інформацією прокуратури, гроші посадовець отримав за сприяння в отриманні дозволу підприємцями з Луганщини на прокладання та використання кабельних мереж. Якщо провину чоловіка доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі. 29-го травня меру Ромен продовжили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 29-го липня. Наступне судове засідання призначили на 30 липня. На ньому мають заслухати свідків.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: