Завантаження ...

СумДУ посів першу сходинку XIV літньої Універсіади України серед ЗВО ІІІ рівня акредитації

25-26 травня в Кропивницькому пройшла XIV літня Універсіада України з легкої атлетики. У цьому році в змаганнях взяли участь 115 ЗВО з усієї України



25-26 травня в Кропивницькому пройшла XIV літня Універсіада України з легкої атлетики. У цьому році в змаганнях взяли участь 115 ЗВО з усієї України, які були поділені на 6 категорій - в залежності від спортивного спрямування закладу та кількості студентів. Найкращих визначали у 21 виді спорті. Традиційно, студенти Сумського державного університету показали високі результати, набравши 5124 бали, що є найкращим результатом не тільки у своїй категорії, а й у всіх з 2 по 6 категоріях учасників.

Студентка Медичного інституту Ганна Красуцька виборола золото у потрійному стрибку та бронзу в стрибках у довжину. В спортивній ходьбі на 10 км переможцем став Едуард Забуженко (МІ), а його молодший колега Ігор Гончаренко (МІ) третім перетнув фінішну лінію. У забігу на 400м з бар'єрами перемогу здобула студентка факультету іноземної філології та соціальних комунікацій Марія Миколенко. У метанні диску золото виборов представник навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені Олега Балацького Іван Поваляшко. У хлопців у забігу на 400м перемогу святкував Олексій Поздняков (МІ), а третя сходинка дісталась Олександру Погорілко (МІ). У дівчат, на цій же дистанції, першою стала Анастасія Бризгіна, окрім цього в забігу на 200 м вона здобула бронзову нагороду. У забігу на 800 м третім став Костянтин Ожійов (ННІ ФЕМ).

Відзначились студенти СумДУ також в естафетах 4 по 400 м. Михайло Тютюнников (факультет електроніки та інформаційних технологій), Олександр Погорілко (МІ), Олексій Поздняков (МІ), Ярослав Демченко (Машинобудівний коледж СумДУ) та Анастасія Бризгіна, Марія Миколенко, Євгенія Мучарова (ЕлІТ), Анна Цибульник (Машколедж СумДУ) принесли ще дві перемоги до активу СумДУ. Ще одне золото здобув випускник навчально-наукового інституту права Юрій Кушнірук у змаганнях з метання спису. Окрім призових місць, наші студенти посіли багато четвертих та п'ятих позицій та принесли чималу кількість залікових балів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: