Завантаження ...

Майбутні перекладачі СумДУ долучилися до розбудови «Вікіпедії»

Студенти спеціальності «Переклад» Сумського державного університету протягом травня працювали над розбудовою вільної енциклопедії «Вікіпедія».



Студенти спеціальності «Переклад» Сумського державного університету протягом травня працювали над розбудовою вільної енциклопедії «Вікіпедія». Вивчаючи тему «Виконавчі види мистецтва» у межах дисципліни «Практичний курс англійської мови» студенти отримали завдання обрати англомовні статті з теми та cтворити їх україномовні версії. На думку викладача курсу, доцента кафедри германської філологіїОлесі Єгорової, подібні «виклики» для студентів каталізують автономність навчання та сприяють реалізації концепції змішаного навчання. Крім того, такі освітні результати є дійсно суспільно корисними, адже відтепер україномовний читач може більше дізнатися про те, що таке сі-поп та бугалу, про особливості ансамблю ударних інструментів, про різновиди жонглювання та сценічного устаткування, у чому полягає суть принципу «веди та слідуй», що таке поезія перформансу, фрік-шоу та вікторіанський бурлеск.

Своїм новим досвідом поділилася студентка Юлія Козлова: «Під час роботи над завданням ми мали змогу особисто розібратися, як працює сайт зсередини, відчути себе авторами, творцями чогось нового та корисного. Ми мали чудову нагоду проявити вже здобуті перекладацькі навички, а також розвинули нові навички організації вікітекстів та веб-верстання».

Вікіпедія – це загальнодоступна багатомовна онлайн-енциклопедія з вільним контентом, над розбудовою якої працюють тисячі добровольців у всьому світі. Саме тому важливо, щоб студенти вміли не тільки користуватися цим ресурсом та отримувати необхідні знання, а й створювати та доповнювати вже існуючу інформацію.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: