Завантаження ...

На легкоатлетичний забіг навколо озера Чеха запрошують сумчан

Цієї неділі, 26 травня, відбудеться відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед різних верств населення, спортсменів з вадами здоров’я «Коло Чеха. Суми 2019».



Цієї неділі, 26 травня, відбудеться відкритий чемпіонат міста з легкої атлетики серед різних верств населення, спортсменів з вадами здоров’я «Коло Чеха. Суми 2019».

Про умови проведення забігу та учасників розповіли під час брифінгу організатори заходу.

Як повідомила заступник міського голови Віра Мотречко, «Коло Чеха. Суми 2019» проводять вперше, це унікальний і масштабний спортивний захід, до участі у якому запрошують всіх любителів активного відпочинку та спорту.

«До міської влади звернувся голова міського ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» Олександр Грінка, який разом із партнером та, власне, ініціатором змагань Карелом Подолякою запропонували провести у Сумах це спортивне дійство, в якому можуть взяти участь всі любителів бігу, легкої атлетики та здорового способу життя – діти, дорослі, ветерани, особи з інвалідністю, у тому числі ті, хто пересувається на кріслах колісних. Тож ми запрошуємо всіх сумчан приєднатися в якості учасників або повболівати за наших спортсменів та гарно, з користю провести вихідний день», – сказала посадовиця.

Участь у заході безкоштовна, вікових обмежень немає. За словами Віри Мотречко, спортсмени й аматори бігатимуть навколо водойми, тож були визначені дистанції легкоатлетичного забігу в одне та три кола – 3 км та 9 км відповідно. Разом з тим, програмою змагань передбачені й сімейні старти (діти віком до 5 років разом із батьками) на дистанцію 100 м.

Головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Олександр ШЕПЕЛЄВ зазначив, що для участі потрібна попередня реєстрація, заявки приймаються до 23 травня включно у на електронну адресу: raceproject@ukr.net та за тел.: (066)4320622 – Віталій ІВАХ. Також реєстрація відбуватиметься й у день старту, 26 травня, перед початком змагань у районі спортивної зони з боку 9-10 мікрорайону. При реєстрації кожен учасник повинен мати довідку лікаря про допуск до змагань або особисту лист-згоду.

Реєстрація на легкоатлетичний забіг триватиме з 8:00 до 9:30. Стартуватимуть учасники забігу по вікових категоріях з 10:00.

Переможці та призери у вікових категорія нагороджуватимуться медалями, грамотами відділу у справах молоді та спорту, цінними подарунками від спонсорів та організаційних партнерів, та грошові винагороди від партнера змагань Карела Подоляка.

«Кожному призеру, який здобуде І-ІІІ місця у всіх категоріях, Карл Подоляка презентує свої подарунки власного виробництва, це вироби зі скла, а також призери матимуть фінансові заохочення. Приємно, що до підготовки заходу долучились і громадські організації, які також підготували призерам і учасникам певні сюрпризи, зокрема: рюкзаки з символікою «Коло Чеха. Суми 2019», квитки в кіно та цінний подарунок – мобільний телефон», – розповів голова міського ГО «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» Олександр Грінка.

Партнер змагань Карел Подоляка подякував усім, хто долучився до організації проведення «Коло Чеха. Суми 2019». Він висловив сподівання, що спортивний захід пройде на високому рівні і кожен із присутніх отримає позитивні емоції та заслужені подарунки, додавши, що окрім призерів, подарунок від нього особисто отримає й останній учасник за волю до перемоги.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: