Завантаження ...

На Сумщині річка винесла на берег бойову гранату часів Другої світової війни

Невідомо, які б наслідки мала ця подія, якби на гранату натрапили необізнані з подібною небезпекою люди або й діти. Однак боєприпас побачив свідомий громадянин, котрий відразу ж сповістив про нього поліцію.



Невідомо, які б наслідки мала ця подія, якби на гранату натрапили необізнані з подібною небезпекою люди або й діти. Однак боєприпас побачив свідомий громадянин, котрий відразу ж сповістив про нього поліцію. Завдяки цьому гранату, що перебувала на бойовому взводі без чеки, було вчасно знешкоджено.

В Охтирці до місцевих правоохоронців звернувся 35-річний чоловік. Він повідомив, що під час прогулянки вздовж берега річки натрапив на старий боєприпас. Під час огляду «знахідки» правоохоронці встановили, що це не що інше, як ручна граната РГД-33 часів Другої світової війни. Небезпека полягала в тому, що граната знаходилась в бойовій готовності, без чеки.

Для подальшого знешкодження боєприпасу поліцейські викликали спеціалістів саперного підрозділу спеціального регіонального центру швидкого реагування оперативно-рятувальної служби цивільного захисту управління МНС, та виставили охорону, аби не допустити в небезпечну зону сторонніх осіб.

В свою чергу працівники поліції звертаються до громадян з проханням бути пильними та обачними в разі виявлення подібних «сюрпризів». І нагадують: за жодних обставин не слід чіпати їх руками чи торкатися будь-якими предметами, не переміщувати, не розпалювати поруч чи кидати у багаття, й тим більше не слід самостійно намагатися їх розібрати. Це надзвичайно небезпечно! Ціною такої нерозважливості, легковажності чи необізнаності може стати каліцтво чи навіть смерть. Працівники поліції настійливо радять сповістити про знахідку на цілодобову безкоштовну спецлінію «102» та до приїзду спеціалістів-вибухотехніків не допускати до неї сторонніх осіб. Таким чином громадяни зможуть вберегтися самі та убезпечать близьких від небезпеки!

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: