Завантаження ...

Захисна програма мобільного телефону допомогла поліції Сумщини розшукати шахрая

Під приводом термінового телефонного дзвінка неповнолітній хлопець тимчасово позичив у нового знайомого мобільний, після чого непомітно зник разом з гаджетом.



Під приводом термінового телефонного дзвінка неповнолітній хлопець тимчасово позичив у нового знайомого мобільний, після чого непомітно зник разом з гаджетом. Правоохоронці знайшли зловмисника за допомогою спеціальної програми, встановленої на викраденому телефоні, яка визначає місцеперебування терміналу.

В поліцію з заявою про шахрайство звернувся батько 10-річного хлопця. Він розповів полісменам, що коли його син гуляв у міському парку з товаришами, до них підійшов незнайомий підліток. Останній попросив мобільний телефон начебто для термінового дзвінка. А коли його дитина була зайнята грою у «хованки», зник разом з гаджетом.

За допомогою спеціальної програми заявник встановив локацію викраденого телефону та разом з полісменами виїхав за ймовірною адресою.

У під’їзді багатоповерхівки правоохоронці виявили підозрюваного з чужим мобільним у руках.

«Хлопцю 15 років, він місцевий, і раніше вже мав проблеми з законом за подібні злочини, - розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чужий телефон у нього вилучили та повернули власнику. Сам же хлопець зізнався, що гаджет хотів залишити собі для користування».

Наразі відносно підлітка у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Санкція статті передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п'яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: