Завантаження ...

Жителька Сумщини довірилась Інтернет продавцю елітного кошеня і втратила майже 4 000 гривень

Знайшовши на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про продаж кошеня породи «Мейн – кун», вартістю 3 000 гривень, 40-річна жителька Шостки одразу зателефонувала за вказаним у оголошенні номером телефону.



Знайшовши на відомому Інтернет – ресурсі оголошення про продаж кошеня породи «Мейн – кун», вартістю 3 000 гривень, 40-річна жителька Шостки одразу зателефонувала за вказаним у оголошенні номером телефону. Під час бесіди з продавцем, останній висунув умову обов’язкової повної передоплати на номер банківської картки. Лише після цього він зобов’язується відправить кошеня з провідником потягу до Києва, де жінка зможе його забрати. Щоб покупець не сумнівалась у його порядності, навіть надіслав фото з паспорту.

Жінка перерахувала 3000 гривень за кошеня та 980 гривень за спеціальний корм для нього. Після цього продавець перестав виходити на зв'язок з нею, а оголошення видалив з мережі.

Наразі за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках якого ведуться пошуки аферистів та встановлюються власник цього паспорту. Правоохоронці знову звертаються до громадян з засторогою бути максимально обережними при здійсненні різного роду операцій через Інтернет. І радять не надсилати передоплату за замовлений товар, а розраховуватись за нього під час отримання.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: