Завантаження ...

На Сумщині за минулу добу 35 боєприпасів знешкоджено, ще 146 виявлено

16 травня групою піротехнічних робіт проведено роботи зі знешкодження 1-го 76-мм артилерійського снаряду, 26-ти 50-мм мінометних мін та 8-ми авіаційних пневматичних універсальних детонаторів.



16 травня групою піротехнічних робіт Державної служби України з надзвичайних ситуацій проведено роботи зі знешкодження 1-го 76-мм артилерійського снаряду, 26-ти 50-мм мінометних мін та 8-ми авіаційних пневматичних універсальних детонаторів. Дані боєприпаси, раніше виявили у в с. Перекопівка, Роменського району, в полі, на відстані до 1,8 км від житлових будинків. Небезпечні предмети були вивезені у спеціально відведене місце та знищені шляхом підриву.

Цього ж дня, о 16:25 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення невідомих предметів ззовні схожих на застарілі боєприпаси в с. Перекопівка, Роменського району. Вибухонебезпечні предмети виявили у лісі на відстані 500 м від житлових будинків. По прибуттю рятувальники ідентифікували знахідки як:5-ть 122-мм артилерійських снарядів, 14-ть 45-мм артилерійських снарядів, сто двадцять сім 50-мм мінометних мін, 29-ть авіаційних пневматичних універсальних детонаторів.

На місцях виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

У ДСНС України у Сумській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: